Morgensang 

28. marts

2020

Her i corona-tiden sender vi Morgensang med Phillip Faber 9.05 på hverdage og 10.03 i weekenden på DR 1 og P2. Der er en særlig sendeplan i påsken. Tak for alle de overvældende mange positive reaktioner. Hold skruen i vandet og pas godt på hinanden. Jeg glæder mig helt enormt til at lave koncerter med DR Pigekoret igen på den anden side.

To uropførelser

2. marts

2020

På søndag løber den første af DR Pigekorets tre forårskoncerter af stablen i Holmens kirke. Vi uropfører bl.a. to værker af Line Tjørnhøj og Louise Alenius, som vi glæder os til at præsentere. Koncerten bliver optaget og sendt på P2.

12,5 times højskolesangmaraton

11. januar

2020

I morgen går det løs – vi sender "Live fra Højskolesangbogen" fra kl. 10 om morgenen til 22.30 om aftenen på DR 2. Mathias Hammer og jeg er værter de første fem timer, hvor vi sender fra Kolding Bibliotek, og så dukker jeg op igen kl. 21 fra Brorsonskirken i København.

Godt nytår!

2. januar

2020

Foruden koncerterne med DR PigeKoret byder 2020 på en ny sæson af Den Klassiske Musikquiz – fra i år på DR 2 – koncert med Aalborg Symfoniorkester, DR 1-serien Grænseland, Live fra Højskolesangbogen d. 12. januar, koncerter med DR VokalEnsemblet og en turné til Japan med DR PigeKoret.

Glædelig jul!

24. december

2019

DR PigeKorets Jul bliver sendt på P2 i dag kl 16 og kan ses på DR K d. 25. december kl. 20. Den 31. december sender DR 2 en nytårsspecial af Den Klassiske Musikquiz kl. 19. Glædelig jul!

Danmark Synger Julen Ind

1. december

2019

Det er blevet første søndag i advent, og i aften synger bl.a. DR KoncertKoret og DR JuniorKoret julen ind på DR K live fra DR Koncertsalen. Fra næste år sendes programmet på DR 2, hvor vi også lancerer en nytårsspecial af Den Klassiske Musikquiz først i det nye år, som vi optager i morgen. Glædelig december!

Turné i Californien

12. november

2019

I denne uge er jeg på turné med DR PigeKoret til Californien, hvor vi skal lave koncert med Den Danske Strygekvartet i Santa Barbara og indspille med bandet RHYE i Hollywood. Hold øje med korets facebook, hvor der kommer film fra turen. Koncerten med strygekvartetten kan høres på P2 d. 26. november kl. 19.20.

Den Klassiske Musikquiz

19. august

2019

I denne uge optager vi otte programmer til en ny sæson af Den Klassiske Musikquiz, som bliver sendt til efteråret på DR K. Det bliver dejligt at se de veloplagte deltagere igen og præsentere dem for nye runder, der som altid spilles af DR SymfoniOrkestret.

Eurovision Choir 2019

3. august

2019

Her til aften kommenterede jeg Eurovision Choir 2019 sammen med grandprixmesteren Ole Tøpholm på DR1. Stort tillykke til det danske kor Vocal Line fra Aarhus, der vandt konkurrencen foran ni andre kor fra hele Europa.

Sommer

30. juni

2019

Næste uge dirigerer jeg korkursus på Grundtvig Højskole, og derefter er der sommerferie – dog med et par værker, der skal skrives færdig. Vi ses på den anden side.

Sankt Hans med Aalborg Symfoniorkester

4. juni

2019

DR PigeKorets midsommerkoncerter i DR Koncertsalen er vel overstået og bliver sendt på P2 og DRK i den kommende tid (se kalenderen), og om et par uger tager jeg til Aalborg for at dirigere Aalborg Symfoniorkester til Sankt Hans.

DR VokalEnsemblet i Struer

18. maj

2019

Det meste af næste uge genbesøger jeg Struer sammen med DR VokalEnsemblet, hvor vi holder workshops for erhvervsledere og for skoleklasser, workshop med lokale kor og koncert i Struer kirke.

Podcast

12. maj

2019

Min talk "Kunsten af dirigere en kulturændring" fra DR Deler er nu tilgængelig som podcast (klik her). I den kommende tid besøger jeg Struer sammen med DR VokalEnsemblet, og DR PigeKorets traditionsrige midsommerkoncerter løber af stabelen i DR Koncertsalen.

DR Deler

24. april

2019

I dag holder jeg oplægget "Kunsten af dirigere en kulturændring" som en del af DR Deler. Læs mere her. Den kommende tid byder på foredrag i Gentofte og Kolding og koncert med DR VokalEnsemblet i Roskilde.

Øjenhuler

1. marts

2019

DR PigeKorets forårskoncerter i Holmens kirke er nært forestående og byder på musik af de amerikanske komponister David Lang og Caroline Shaw, danske salmer og en uropførelse af mit værk "Øjenhuler" til tekster af Tóroddur Poulsen. Koncerten bliver også sendt på P2.

Foredragsturné

30. jan

2019

I denne uge er jeg på foredragsturné i Vendsyssel. Jeg kommer til Brønderslev, Skagen, Sæby, Hjørring, Vrå og Frederikshavn i syv foredrag på fire dage. Se mere i kalenderen og læs om foredraget her.

(c) Phillip Faber 2020